Vi nærmer oss avreise!

24.06.2019

Nå nærmer togturen seg og vi tenkte vi skulle dele litt innsikt i planleggingen av turen slik at andre enklere kan gjøre det samme.

 

Vi har selv lagt opp til følgende rute:

Oslo – Gøteborg – København – Hamburg – Basel – Zürich – Milano – Firenze.

 

Det er litt krevende å få lagt opp en reiserute, men med god hjelp fra kundeservice hos Entur AS og Europarundt.no får man ordnet dette uten problemer, de hjelper med plassreservasjon og har orden på det meste! I tillegg anbefaler vi Deutsche Bahn Personenverkehr sine hjemmesider, her kan man teste ulike ruter gjerne før man ringer de to ovennevnte.

 

Vi ønsker å vise at dette er fullt mulig, det trenger ikke å være dyrere hvis man er tidlig ute og planlegger godt. Vi ser heller ikke på dette som tapt arbeidstid da vi fint får gjort mye jobb på toget. I tillegg ønsker vi å sette søkelyset på hva som kan bli bedre for at flere kan velge å gjøre det samme som oss. Miljøpartiet De Grønne har foreslått nattog til Europa, det ville helt klart gjort det enklere for oss. Kanskje er det noen andre partier med gode forslag her?

 

Når vi først var i gang tenkte vi også at vi skulle illustrere forskjellene på produksjon av solenergi på et referansehus og hvor mye det vil produsere i de ulike byene vi skal innom. Vi har derfor prosjektert et sørvendt hus med takhelning på 35 grader rett mot sør. Taket blir dekket med 20 stykk 300W monokrystallinske paneler.

 

I Oslo har vi 1668 soltimer og en solinnstråling på 900 kWh / m2. 
Det gir en årlig produksjon på 5 428 kWh.

 

Så håper vi at dere blir med på turen og ser hvor mye huset produserer i byene vi skal innom.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Nordens største CIGS-anlegg på fasade!

4.5.2017

1/5
Please reload

Siste innlegg
Please reload

Arkiv
Please reload

Copyright © 2017 Solpluss AS.